Bu başlık altında (29) ayet bulunmaktadır.
-
Âli İmrân, 3:10
Şüphesiz, inkar edenlere, ne malları, ne de evlatları Allah'a karşı hiçbir fayda sağlamaz. Onlar ateşin yakıtıdırlar.
-
Âli İmrân, 3:91
Şüphesiz inkar edip kafir olarak ölenler var ya, dünya dolusu altını fidye verseler bile bu, hiçbirisinden asla kabul edilmeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur.
-
Âli İmrân, 3:116
İnkar edenlerin ne malları ne evlatları, onlara Allah'a karşı bir yarar sağlar. İşte onlar cehennemliktirler. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
-
Mâide, 5:36
Şüphesiz yeryüzünde olanların hepsi ve yanında bir o kadarı daha kendilerinin (kafirlerin) olsa da onu kıyamet gününün azabından kurtulmak için fidye verecek olsalar onlardan yine kabul edilmez. Onlara elem dolu bir azap vardır.
-
En'âm, 6:70
Dinlerini oyun ve eğlence edinenleri ve dünya hayatı kendilerini aldatmış olanları bırak. Hiç kimsenin kazandığı yüzünden mahrumiyete sürüklenmemesi için Kur'an ile öğüt ver. Yoksa ona Allah'tan başka ne bir dost vardır, ne de bir şefaatçi. (Kurtuluşu için) her türlü fidyeyi verse de bu ondan kabul edilmez. İşte onlar kazandıkları yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir. Küfre saplanıp kalmalarından dolayı onlara çılgınca kaynamış bir içecek ve elem dolu bir azap vardır.
-
A'râf, 7:48
A'râftakiler simalarından tanıdıkları bir takım adamlara da seslenir ve şöyle derler: "Ne çokluğunuz, ne de taslamakta olduğunuz kibir size bir yarar sağladı!"
-
Ra'd, 13:18
Rablerinin emrine uyanlar için mükâfâtın en güzeli vardır. Ona uymayanlar ise, yeryüzünde olan her şey ve onun yanında bir katı daha kendilerinin olsa, kurtulmak için hepsini kurtuluş fidyesi olarak verirlerdi. İşte hesabın kötüsü bunlar içindir. Varacakları yer de cehennemdir. O ne kötü yataktır!
-
Meryem, 19:77
Âyetlerimizi inkar edip "Bana elbette mal ve evlat verilecek!" diyen kimseyi gördün mü?
-
Meryem, 19:78
Gaybı mı görüp bilmiş, yoksa Rahmân'dan bir söz mü almış?
-
Meryem, 19:79
Hayır! (İş onun dediği gibi değil). Biz onun söylediklerini yazacağız ve azabını arttırdıkça arttıracağız!
-
Meryem, 19:80
Onun (ahirette sahip olacağını) söylediği şeylere biz varis olacağız ve o bize tek başına gelecek.
-
Şuarâ, 26:88
"O gün ki ne mal fayda verir ne oğullar!"
-
Şuarâ, 26:89
"Allah'a arınmış bir kalp ile gelen başka."
-
Câsiye, 45:10
Arkalarında da cehennem vardır. Dünyada kazandıkları ve Allah'tan başka edindikleri dostlar onlara hiçbir fayda vermez. Onlar için elbette büyük bir azap vardır.
-
Mucâdele, 58:17
Onların malları da, evlatları da Allah'a karşı kendilerine bir yarar sağlamayacaktır. Onlar, cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
-
Hâkka, 69:25
Kitabı kendisine sol tarafından verilen ise şöyle der: "Keşke kitabım bana verilmeseydi."
-
Hâkka, 69:26
"Hesabımın ne olduğunu da bilmeseydim."
-
Hâkka, 69:27
"Keşke ölüm her şeyi bitirseydi."
-
Hâkka, 69:28
"Malım bana hiçbir yarar sağlamadı."
-
Hâkka, 69:29
"Saltanatım da yok olup gitti."
-
Leyl, 92:11
Cehenneme yuvarlandığı zaman, malı ona fayda vermez.
-
Humeze, 104:2
Mal toplayan ve onu durmadan sayan, insanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay haline!
-
Humeze, 104:3
O, malının, kendisini ebedileştirdiğini sanır.
-
Humeze, 104:4
Hayır! Andolsun ki o, Hutâme'ye atılacaktır.
-
Humeze, 104:5
Hutame'nin ne olduğunu sen ne bileceksin?
-
Humeze, 104:6
O, Allah'ın, yüreklere işleyen tutuşturulmuş ateşidir.
-
Mesed, 111:1
Ebû Leheb'in elleri kurusun. Zaten kurudu.
-
Mesed, 111:2
Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı.
-
Mesed, 111:3
O, bir alevli ateşe girecektir,